nl_NL

Jobfeed nieuws

Arbeidsmarkt update: het eerste kwartaal van 2019

Amsterdam, 15-04-2019

In het eerste kwartaal van 2019 zijn 728.144 unieke vacatures online geplaatst. Het aantal vacature-advertenties bleef in het eerste kwartaal van dit jaar met 4.162.645 onverminderd hoog. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s bigdatatool voor online vacatures, die vandaag gepresenteerd worden.

De hoogtepunten uit het eerste kwartaal van 2019:

 • Zuid-Holland blijft, ondanks een daling van 1,1% in marktaandeel, de grootste provincie. Het gat met de nummer 2, Noord-Holland, is dit jaar iets kleiner geworden: was het verschil in marktaandeel van Zuid- en Noord-Holland in het eerste kwartaal van 2018 nog 2,3%, in het eerste kwartaal van dit jaar is dat teruggelopen tot een verschil van 1,4%. Bij elkaar opgeteld zijn de grootste drie provincies, Zuid-, Noord-Holland en Noord-Brabant, goed voor 54,4% van alle online vacatures. (Gecombineerd marktaandeel Q1 2018: 56%)
 • Grootste beroepsklasse blijft ook in het eerste kwartaal van dit jaar Verkoop & Handel, met een marktaandeel van 9,3%. Grootste stijger is de beroepsklasse Installatie, reparatie en onderhoud die daarmee een plaats in de top 3 bemachtigt (+1,2% ten opzichte van Q1 2018).
 • Handel blijft de grootste sector. De top 3 sectoren, achtereenvolgens Handel, Gezondheidszorg, Industrie & techniek, zijn bij elkaar opgeteld goed voor 46% van alle online vacatures.
 • Meest gevraagde beroep is medewerker klantenservice
 • Het aandeel fulltime vacatures stijgt tot bijna 70%.
 • Het aantal vacatures op mbo-niveau of lager groeit wederom harder dan gemiddeld
 • ENGIE is directe werkgever met de meeste fulltime vacatures
 • Grootste intermediair is YoungCapital

Bekijk voor meer details onderstaande infographic of download de volledige infographic hier.

.

De Belgische online vacaturemarkt in 2018: 12% meer unieke vacatures

Amsterdam, 26-02-2019

In 2018 zijn in België 1.087.543 unieke vacatures online geplaatst.* Dat is een stijging van 12% ten opzichte van 2017. Het aantal vacature-advertenties kwam uit op 3.313.461, een stijging van 17% ten opzichte van 2017.

Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor online vacatures, die vandaag gepresenteerd worden.

De hoogtepunten uit 2018:

 • Het aantal unieke vacatures steeg met 12% ten opzichte van 2017. Het aantal advertenties steeg met ruim 17%
 • Elke vacature werd gemiddeld 3 keer online geplaatst
 • Eén op de vijf vacatures heeft de provincie Antwerpen als standplaats
 • Antwerpen, West-en Oost-Vlaanderen samen goed voor een marktaandeel van 58,7%
 • Ruim een derde van alle vacatures is voor een van de top 3 beroepsklassen (Verkoop & Handel, Administratie & klantenservice, Productie)
 • Servicemonteur is het meest gevraagde beroep
 • Grootste intermediair is Randstad
 • ENGIE is directe werkgever met de meeste fulltime vacatures
 • Het aandeel vacatures die mogelijk parttime te vervullen is daalt licht tot 8,3% van het totaal

Bekijk ook de infographic hieronder en download voor meer details onze volledige rapportage.

Bronvermelding

Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. In 2018 heeft Jobfeed
3.313.461 online vacatureplaatsingen ontdekt en geanalyseerd. Voor dit rapport is gekeken naar vacatures geplaatst op commerciële, onafhankelijke vacaturesites; overheids vacaturewebsites zijn in deze analyse niet meegenomen. Vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises zijn weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke 1.087.543 vacatures over waarop deze analyses zijn uitgevoerd.

.

Meer inzicht en meer omzet met de laatste arbeidsmarktinformatie

Amsterdam, 19-02-2019

Vind de speld in de hooiberg

Met miljoenen vacatures die elke maand online worden geplaatst, waarvan velen slechts doorplaatsingen zijn, kan het vinden van nieuwe leads zoeken naar de speld in de hooiberg zijn. Slimme technologie kan u daar bij helpen! We hebben onlangs Jobfeed – de big data tool voor leadgeneratie, competitieve inzichten en arbeidsmarktinformatie – geüpdatet met nieuwe functies die u helpen die speld(en) sneller te vinden.

Toegang tot alle online vacatures, vanaf één plek

Jobfeed doorzoekt het hele internet en bundelt gevonden vacatures in één, gemakkelijk doorzoekbare database. Deze gegevens worden geclassificeerd en dankzij onze gedetailleerde en actuele kennis van de arbeidsmarkt verrijkt met relevante informatie, waaronder synoniemen en gerelateerde termen. Zo is het ontdekken van nieuwe, bruikbare en bruikbare leads sneller en gemakkelijker dan ooit.

Ontdek direct vacatures bij klanten en prospects

U kunt nu complete lijsten direct in Jobfeed uploaden en voorzien van een eigen label, zodat u eenvoudig het posting gedrag van uw klanten en prospects kunt volgen. Met het instellen van een e-mailalert voor uw labels ontvangt u vervolgens automatisch nieuwe vacatures van uw klanten of prospects direct in uw inbox. Zo kunt u direct aan de slag!

Nieuw in Jobfeed UK: Zoeken op branche

Gebruikers van Jobfeed Verenigd Koninkrijk kunnen nu ook zoeken op branche. Met behulp van dit filter vindt u eenvoudig vacatures in specifieke branches, zoals Gezondheidszorg of IT. Het filter kan ook in Jobfeed Analytics worden gebruikt om inzicht te krijgen in het aantal vacatures per industrie of in Excel-rapporten waar u de tabbladen per industrie kunt splitsen om snel door de gegevens te bladeren.

Deze feature is momenteel beschikbaar in Jobfeed Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Spot moeilijk invulbare vacatures

Vacatures die na een paar weken nog actief zijn, zijn hoogstwaarschijnlijk moeilijk in te vullen – en de perfecte gelegenheid voor u om uw services aan te bieden! Met behulp van een e-mailalert voor vacatures die nog actief zijn na een x aantal weken, kan Jobfeed deze opnieuw onder uw aandacht brengen. En dat is nog niet alles. Binnen Jobfeed kunt u filteren op vacatures met contactinformatie, zoals een telefoonnummer. Hierdoor kunt u direct contact opnemen met prospects, voor uw concurrenten dat doen.

Live zien hoe dit werkt? Schrijf u in voor het gratis webinar!

Schrijf u in voor het gratis webinar en ontdek zelf hoe Jobfeed ook u kan helpen meer omzet te behalen:

Webinar Donderdag 11 april – Start: 11.30 CET – Schrijf je in

.

< Nieuwer | Huidige | 2 | 3 | 4 | Ouder >

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Vul een geldig e-mailadres in
Privacy verklaring

Wilt u de uitgebreide klantcases lezen? Bezoek de Referenties pagina.